We are back

En dan ben je zo voorzichtig al die jaren. 1 moment van onoplettendheid en je bent de spreekwoordelijke sigaar. En net als sigaren slecht voor de gezondheid zijn misbruikers van plugins slecht voor de site. Noem het een geval Corona op digitaal gebied.

We are back.. in ongewone tijden. Denk dat de woorden “ongewone tijden” meer gevallen zijn dan de ballen van de lotto dit jaar. Het is natuurlijk ook zo. Met Corona om ons heen, thuiswerken en social distancing is het ook allemaal best ingewikkeld geworden. We zoomen en teamen ons door de dagen heen en proberen als beheerders waar we maar kunnen iedereen remote te laten werken.

En eigenlijk gaat dat best goed. Wij zijn enorm druk bezig geweest met integraties van VPN samen met HP remote. Met Skype verbindingen en dongles om uitzendingen via Zoom of Teams te maken. Uiteindelijk leek iedereen redelijk door te kunnen werken binnen ons vakgebied. Helaas gaat dat niet voor iedereen op.

Inmiddels zijn we allemaal redelijk gewend aan het tijdelijke normaal en wachten we min of meer lijdzaam af wanneer we weer “gewoon” kunnen gaan doen. Dat lijkt er nog even niet in te zitten nu, het RIVM maakt de voorspellingen niet mooier. Dat gezegd hebbende blijven ook wij bij MediaAssist werken aan oplossingen die in deze tijden bruikbaar zijn. Zo trainen we via Teams wat eigenlijk heel goed werkt. Je kunt (of beter gezegd moet) kortere sessies houden omdat de aandacht toch sneller weg valt.

We leren elke dag weer over het beter in kaart brengen van workflows en waar onze “zwakke” punten liggen.

Per saldo mogen we best tevreden zijn dat we in tijden als deze zo flexibel en goed in staat zijn door te werken. Op naar betere tijden zullen we dan maar zeggen. Wij beginnen met een weer fris schone en werkende site.

ps tijdens de downtime is er geen sprake geweest van nadelige gevolgen voor onze bezoekers anders dan het niet beschikbaar zijn van de site.