Werkzaamheden

Onze diensten op een rij:

MediaAssist Support BV levert de volgende diensten:

  • Workflow beschrijving; Als, van oudsher, media technologie bedrijf hebben wij de laatste 20 jaar alle veranderingen op het gebied van verwerken van media wel meegekregen. Waar voorheen slechts enkele specialisten in staat waren diensten te verlenen is de versplintering inmiddels wat groter. Aan de andere kant is het samenpakken van diensten en mogelijkheden vaak efficiënter en dat gebeurt ook op grote schaal. Hoe te werken in deze verschillende omgevingen kan een ingewikkelde ervaring zijn voor gebruikers. Daar komen wij om de hoek kijken. In samenwerking met Techniek en de eindgebruikers zoeken we naar de best haalbare workflow waarbij geen tot minimaal concessies hoeven worden gedaan aan beide disciplines. Onze directe ervaring op zowel de vloer als met de techniek gecombineerd met een flinke dosis gezond verstand maakt dat we bij bijna elke grote omroep in Hilversum (en daar buiten) werkzaam mogen zijn.
  • Interim oplossingen; Als bedrijf zijn we in staat om binnen de organisatie verandering teweeg te brengen als het gaat om werkwijzen. De combinatie van opstellen van werkwijzen en het daadwerkelijk implementeren geeft de mogelijkheid de werkwijzen aan te passen en bij te sturen tijdens het implementeren.
  • Opleidingen; De afgelopen jaren hebben wij een aanzienlijke hoeveelheid opleidingen en trainingen mogen verzorgen. Onze klantenkring strekt zich van 90% van de Publieke omroepen waaronder de NTR, Tros, Avro, NCRV. Diverse productionele bedrijven, gemeentelijke instellingen en individuelen. Trainingen strekken zich uit van technische trainingen tot trainingen op beleidsniveau. Het overgrote deel van onze trainingen is gebaseerd op maatwerk.
  • Media Management; Wij leveren Media Managers die in staat zijn binnen een organisatie structuur te waarborgen en tevens ondersteuning kunnen bieden aan het primaire proces. Gedegen kennis van Avid montage infrastructuren (Interplay) en montage systemen dragen zorg voor adequate afhandeling van de taken van een Media Manager. Daarnaast kunnen we actief assisteren in het helpen van het verwerken van de content na dat de productie cyclus over is. Meta dateren, archiveren en opruimen.
  • Ondersteuning; In sommige gevallen is het zinvol wat langer op de werkplek aanwezig te zijn. Dit kan nodig zijn tijdens het muteren van functies en of inwerken van nieuwe managers. In dit geval werken wij samen met opdrachtgever gedurende een langere tijd waarbij wij onze kennis inzetten en overdragen aan nieuwe media managers.
  • Advies; Door onze jarenlange ervaring binnen de audio visuele media (ruim 15 jaar actief) hebben wij een fors aantal aanpassingen zien komen aan het werkproces en techniek. In veel gevallen is de nieuwe techniek (gedeeltelijk) gebaseerd op oudere workflows of techniek. Het op tijd inschatten van de te gebruiken techniek binnen een organisatie geeft een voordeel bij de uiteindelijke implementatie. Onze ervaring stelt ons in staat hier een adviserende rol in te spelen. Uiteraard is dit maatwerk en wij vertellen u graag over onze afgeronde trajecten in een persoonlijk gesprek.
  • Productie; Wij zijn niet vergeten waar onze roots liggen. Jarenlange ervaring met het maken en ondersteunen van producties geven ons een extra bij het bedenken en uitvoeren. Idee, beeld, geluid, afwerking en oplevering kunnen wij op veel gebieden. Wij hebben diverse producties mogen verzorgen voor heel verschillende afzetmarkten. Van bedrijfsfilms tot ondersteunende producties binnen het onderwijs. Van Taal programma’s tot muziek clips.