NAB 2013 wat kunnen we verwachten?

NAB 2013 staat voor de deur. Over een kleine 2 weken start de show en de hamvraag is natuurlijk wat er ‘hot” is dit jaar. Het afgelopen jaar zijn er heel veel camera’s uitgekomen waardoor de verwachting dat er wederom een zwik nieuwe uitkomen niet hoog is. Er zullen absoluut noviteiten liggen te wachten om gezien te worden op de grootste Broadcast beurs van de wereld maar wereldschokkend lijkt het niet te zijn.

De nieuwe F55 van Sony is een camera die uitkwam en draait in 4K. En natuurlijk de Arri Alexa XT welke ook draait in.. juist 4K.

Er staat ook een camera in de wacht welke ergens tussen de C100 en C300 gepositioneerd zou gaan worden door Canon welke wellicht ook 4K zou kunnen gaan draaien. Hoe dan ook de trend voor komende NAB zou zo maar eens 4K kunnen zijn. De allereerste Digital Signage (reclame op een monitor) die op 4K draait is geplaatst in Las Vegas (hoe toevallig) en er wordt gesproken over het “streamen” van 4K over het Internet.

Als laatste zou het natuurlijk tijd zijn als RED ook nog komt met een nieuwe camera want dat is inmiddels al weer even geleden. Wat we wel weten is dat Editshare dit jaar uitkomt met Lightworks voor OS X. Lang verwacht door velen zijn ze nu zo ver om “live” te gaan.

Wat Avid gaat doen kijk ik ook naar uit. Interplay Sphere hebben ze vorig jaar uitgerold en logica dicteert dat gezien de tijd dat de laatste versie Media Composer uitkwam we stiekem kunnen verwachten dat er een nieuwe versie Media Composer uit gaat komen. Als dat zo is ben ik heel erg benieuwd wat de key features zullen zijn in die wellicht nieuwe Editor.

Ik kijk uit naar de trends en inspiratie die dit jaar Vegas ons gaat brengen.

 

One thought on “NAB 2013 wat kunnen we verwachten?”

Comments are closed.