Newtek

Newtek had een partner bijeenkomst voor de start van de NAB. Lightwave 3D versie 11 draait op de stand en op de stand van Intel op een van de snelste computers die je nu kan vinden. Voor meer info zie ook mijn laatste artikel http://www.mediaassist.nl/?page_id=7 .

De zeer succesvolle Tricaster heeft een aantal interessante updates en er zijn weer nieuwe modellen toegevoegd.
Newtek profiteert van de veranderende markt en stelt dat voor online video steeds hogere eisen wordt gesteld. De nieuwe upgrade neemt nu native op in Quicktime. Met de vrij beschikbare codec pack is op PC en Mac nu goede uitwisseling mogelijk. Daarnaast is de iVGA plugin om computers op het netwerk als schakelbare bron te gebruiken enorm verbetert. De compressie is zo goed dat het ook via wifi werkt, daarnaast kan een deel van het scherm worden geselecteerd wat men in beeld wil hebben. Bijvoorbeeld het beeld van een skype venster. De iVGA kan tegenwoordig ook fullcrame video aan. Een grappige gadget is de mogelijkheid om de audiomixer weer te geven en te bedienen met een iPad.
De belangrijkste release is de nieuwe Tricaster 8000, het kan bijna  ongelimiteerde lager live weergeven, brengt virtual sets naar een hoger niveau door live verschillende bewegingen toe te laten in de set. En kan in de virtual sets tot vier bronnen in de set projecteren. Daarnaast kan de tricaster voorwerpen tracken en deze weer van later voorzien. Kiki die zoals altijd mee deet aan de presentatie stond voor een groen doek. In haar hand hield ze een blauwe plaat. Vanuit de video player werd een clip afgespeeld die op de plaat te zien was. Als ze de plaat bewoog bewoog de video gewoon mee. Alsof ze een monitor vast hield. Daar kon weer een andere tracker aan vast worden gekoppelt die bijvoorbeeld een titel aan de monitor vastzet. Uiteraard stond Kiki in nieuwe virtiual set. Overigens is de virtual set editor ook verbetert.
Wat ook mooi is de mogelijkheid om tijdens de uitzending naast live te streamen op internet er direct ook live updates kunnen worden verzonden naar social media portals  als facebook of YouTube. Morgwn naad nog eens rustig bekijken op de beurs.