Sociale Media, maar dan praktisch!

Of wij iets uit konden leggen wat betreft Social Media was de vraag via de mail. En voordat we daar op springen en roepen ja ja ja dat kunnen wij wilden we eerst de context weten van de vraag. Het bleek te gaan om lokale politieke partij die wegen zocht om naar buiten toe te treden. Omdat wij pretenderen geen “social media experts” te zijn maar puur kijken naar de toegevoegde waarde die de diverse media kunnen hebben wij deze opdracht met veel plezier aangenomen.

Daar er bij vele mensen toch nog wel wat vraagtekens zijn wat betreft “Social media” zou het vooral een verhelderende en inspirerende sessie moeten worden. We hebben een overzicht gemaakt van de diverse sites, de cijfers en het gebruik. Maar nog meer hebben we gekeken naar de voor- en nadelen van het gebruik van deze media. De mythe weggenomen dat het zaligmakend is en dat het “eenvoudig” is maar dat alleen inzet en een duidelijke strategie kan helpen je “boodschap” naar buiten te brengen.

Hoe ga je om met discussie en verschillende meningen? Reageer je primair of laat je de emotie wegebben en reageer je rationeler. Veel gesproken over Privacy en algemene omgangsvormen. Ook konden we vertellen dat het gebruik van de diverse media er voor kan zorgen dat je informatie goed kunt verspreiden zonder dat het een allegaartje van informatie op heel veel plekken gaat worden. Het geeft je de mogelijkheid informatie te verstekken en je doelgroepen naar je bron te krijgen (websites of welke vorm van informatie voorziening dan ook).

Al met al een goede en leuke sessie waar de deelnemers in ieder geval inspiratie hebben opgedaan en zeker voordelen zagen bij het gebruik van de beschikbare middelen. Aan hen de taak het geheel in strategisch perspectief te zetten en voorzichtig de eerste treden te betreden op de sociale media. Wij wensen ze daar heel veel succes mee!